De fem bæredygtige virksomheder i iværksættermiljøet Fremtiden ved Buddinge station inviterede borgmester Trine Græse indenfor for at opleve det nye fællesskab, som de er ved at skabe med verdensmålene som fælles værdigrundlag for vækst

Der var drømmekage og friske bær på musselmalede fade, da Adelle, Erik, Jacob, Christina, Ahmad og Dariusz fik besøg af Trine Græse og en lille erhvervsdelegation fra kommunen i Verdensmålshuset. Borgmesteren kom gående til Verdensmålshuset sammen med Bo Rasmussen, kommunaldirektør, Maj Green, By- og miljødirektør, Tommy Engedal Kronborg, erhvervskonsulent og Freja Ludvigsen, erhvervsudviklingschef.

– Det skal heller ikke være for mangfoldigt, grinede Ahmad Durani, der havde stået for forplejningen til mødet, med en selvironisk reference til hans virksomhed Mangfoldighedsledelse.com. Men på kanden var der faktisk et mangfoldigt indslag, idet han havde lavet en særlig grøn te med kardemomme og safran fra hans hjemegn i Afghanistan.

Trine Græse var på besøg for se, hvordan det midlertidige miljø, som Byrådet har givet mulighed for i den gamle politistation på Fremtidsvej, er blevet i praksis.

Slidte møbler i et levende miljø
Trine Græse startede med at besøge Ahmad Durani. Han er uddannet sociolog og har viet sin tid til at hjælpe virksomheder med at skabe vækst ved at ansætte medarbejdere, der på mange parametre er forskellige og dermed kan bidrage med forskellige perspektiver på løsning af opgaver. Ahmad arbejder med verdensmål 8 og 10.

Han syntes i første omgang, at miljøet med genbrugsmøbler virkede lidt slidt, men er hurtigt blevet glad for det gode samarbejde iværksætterne imellem og med kommunen og fællesskabet omkring verdensmålene.

Ved siden af Ahmad er ingeniør Erik W. Hallgren netop flyttet ind. Han har fået sine skriveborde forærende af Incita længere nede ad gangen, og havde lige nået at pynte sit kontor med inspirerende citater og redskaber til innovation, som han er optaget af.

Erik fortalte om en række af de produkter, som han arbejder med i virksomheden; en portal, der lærer brugerne at arbejde bedre med at realisere innovative ideer, et spil og ledelse og innovation; og en velfærdsteknologisk sensor, som han er i gang med at udvikle sammen med en virksomhed i Bagsværd. Dimsen er stadig på vej til at blive patenteret, og hvis alt går vel, skal den afprøves sammen med Gladsaxe-borgere i hjemmeplejen i slutningen af 2019.

Erik er glad for samarbejdet med kommunens velfærdsteknologiske enhed. Han ser også nærheden til Jobcenteret på etagen som en fordel, og planlægger at stille en computer op med den kommende portal, så borgerne kan være med til at teste den.

Borgmesteren var glad for at høre de helt konkrete historier fra iværksætterne, der arbejder med forretningsmulighederne i verdensmålene. Trine Græse er den første borgmester i Danmark, der har fået en fireårig kommunestrategi med verdensmålene som overligger, og hun gav en række konkrete eksempler på, hvordan det bæredygtige værdisæt er i fuld gang med at gennemsyre store og små beslutninger i kommunen. Der bygges svanemærkede daginstitutioner, indkøbspolitikken revideres, kommunen er langt fremme på erhvervsområdet med et verdensmålshus og har holdt to erhvervskonferencer om emnet. Plastikkopperne er ved at blive afskaffet på rådhuset, og i skoler og daginstitutioner er børn og unge dybt optaget af dagsordenen.

På mødet deltog også Gladsaxe kommunes iværksætterkonsulent Lars Danscher fra Erhvervshus Hovedstaden. Lars vil primært vejlede iværksættere på Fremtidsvej, og han ser frem til at være en del af det inspirerende miljø. Fra Erhvervshus Hovedstaden deltog også Toke Hjælmsø Madsen, projektleder for SDG Business Booster – et vækstprogram for virksomheder, der ønsker vækst og eksport via verdensmålene. Alt i alt en god eftermiddag i Verdensmålshuset på Fremtidsvej, hvor virksomhedernes visioner smeltede fint sammen med Gladsaxe kommunes strategi om at lade verdensmålene være styrende for bæredygtig vækst og udvikling. Som erhvervskonsulent Tommy Engedal Kronborg formulerede det ”Jeg er sikker på, at der vil flyde gode historier om vækst og verdensmål fra dette miljø”.

Forfatter til artiklen: Freja Ludvigsen

Kilde: https://www.gladsaxe.dk/kommunen/borger/nyhedsvisning_alle/pionerer_fik_besoeg_af_borgmesteren

Tilmeld nyhedsbrev