D&I; særlig væsentlig i dag!

2020 har i den grad udfordret virksomhedernes evne til at være omstillingsparate i en tid fyldt med uforudsigelighed.

D&I er netop afgørende for hvor hurtigt virksomhederne kan reagere med innovative løsninger samt have fokus på bæredygtighed og den grønne omstilling

Derfor havde konferencen fokus på at gøre deltagerne klogere på konkrete værktøjer, viden og erfaringer til at skabe målbare resultater med D&I. 

Gik du glip af konferencen? Skriv dig op til vores nyhedsbrev her og modtag gratis e-bog fra konferencen + mulighed for betalt adgang til hele livestreamingen som er lige på trapperne.

Tværsektorielle oplægsholdere

Oplægsholderne var topledere og forskere fra både den offentlige og private sektor.

Deltagerne fik derved indblik i virksomheders konkrete tilgange til D&I på tværs af den offentlige og private sektor.

Især virksomheden Dell skilte sig ud med deres meget amerikanske tilgang til D&I. Der kom rigtig mange konkrete tilgange og gode erfaringer frem på bordet i de forskellige dialoger igennem dagen.

En dialogbaseret konference

Verdensmålshuset – som til dagligt rummer Mangfoldighedsledelse.com, blev derfor transformeret til et bæredygtigt TV- studie, hvor Ahmad Durani – stifter og D&I-ekspert, moderede dialogen med oplægsholderne og løbende stillede spørgsmål til oplægsholderne som deltagerne skrev på chatten.

Fokus for livestreamingen var at gøre den så dynamisk som muligt med dialog imellem oplægsholderne og derved undgå de lange tunge monologer som trækker ned i den digitale brugeroplevelse.

De lokale D&I succeser

Klokken 9:00 bød Ahmad Durani og Freja Ludvigsen– Erhvervsudviklingschef i Gladsaxe Kommune deltagerne velkommen. 

Der blev sat fokus på de lokale virksomheders succes med at satse på D&I og bæredygtighed.

Gladsaxe kommune ligger blandt top tre i Danmark når det kommer til succesfulde erhvervskommuner.

Deltagernes output er afgørende

Fokus på hele konferencen var deltagernes digitale brugeroplevelse og konkrete udbytte.

Deltagerne gik fra konferencen med konkret inspiration, ny viden, værktøjer og ikke mindst konkrete erfaringer fra oplægsholdernes egen rejse med at opnå resultater med D&I.

Dialogen mellem Natja, Louise og Florence satte spot på Verdensmål, bæredygtighed og inklusionskultur.

Natja Hornsbæk HR- dirketør og Louise Elver som arbejder i Berendsen som hhv. HR- og CSR-direktør fortalte om helt konkrete eksempler på, hvordan de er lykkedes med en bæredygtig udvikling og med mangfoldighed.

Afslutningsvis kom Louise med et konkret råd til virksomheder der ønsker at komme i gang med Verdensmål

Florence Villeseche, Ph. D. og forsker – Copenhagen Business School fokus på hvorfor inklusion er et vigtigt begreb og hvad lederes rolle er i D&I. Hendes perspektiv tog udgangspunkt i hendes egen forskning om mangfoldighed og inklusion på det danske arbejdsmarked. 

Ydre bæredygtighed & indre væredygtighed

Jens Romundstad  HR- direktør fra Coop satte fokus på hvordan man med succes kan inkludere unge med autisme på arbejdspladsen og rejsen med at få strategien implementeret i virksomhedens DNA. 

Christina Ottsen- psykolog og rådgiver arbejder til dagligt med inkluderende ledelse og med beslutningsprocesser.

Hun satte bl.a. spot D&I forskning og på betydningen af opbakningen mellem ledere og deres medarbejdere, flokmentalitet samt fællesskabsfølelsen som konkrete tiltag til at lykkes med D&I

De internationale virksomheders tilgang til D&I

Thomas Hall- HR- Direktør, Jamal Assad – Vice President, begge fra Cowi og Anja Monrad – Senior Vice President, fra Dell Technologies gav indblik i konkrete tiltag på hvordan de som internationale virksomheder har opnået markante resultater gennem deres aktive indsats på mangfoldighedsområdet.

Morten Sodemann ph.d. og overlæge fra Odense Universitetshospital samt underviser på SDU satte sammen med Ahmad Durani fokus på mangfoldighed, ulighed og inklusion. Morten satte især fokus på bias, kulturforandring, modfortællinger og intrakulturelle konflikter der hæmmer organisationens evne til at lykkes med sine projekter. 

Som erfaren leder gav han en masse konkrete eksempler på hvordan ledere kan skabe en inkluderende kultur der sikrer innovative løsninger, trivsel og vækst. 

Kønsbalance i praksis?

Hvordan får organisationer flere kvinder hele vejen op i ledelsessystemet? Det gav både Thomas Hall og  Anja Monrad deres take på. IT- og ingeniør-branchen er nemlig stadig stærkt udfordret på kønsbalancen.

Jamal fra COWI satte også fokus på at diversitet ikke kun er lig med hudfarve, religion eller køn; men også det enkelte menneskes erfaringer.

Og han gav eksempler på hvordan forskellige erfaringer kan bidrage til succes, når man arbejder med store internationale tværkulturelle projekter.

 

Paneldebatten

 

Der blev debatteret livligt i paneldebatten og blandt andet blev der stillet interessante spørgsmål i relation til at undgå de stereotyper, der alt for ofte stadig styrer i rekrutteringsprocessen. En af deltagerne spurgte fx ‘om det stadig er nødvendigt at skifte sit navn for at komme i betragtning til en jobsamtale?’

 

Dette kom der en spændende dialog ud af med mange vinkler på. For tænk at der stadig bliver spurgt om det i 2020.

 

 

 

 

 

 

Få gratis e-bog fra konferencen

 Skriv dig op her og modtag gratis e-bog og info om kommende webinarer samt gratis inspiration til hvordan I kan rykke på jeres D&I strategi.

Vil du også have alle guldkornene fra paneldebatten + resten af livestreamingen? 

Så kan du godt glæde dig. Vi frigiver nemlig snart betalingslinket i vores nyhedsbrev. 

Vi glæder os til at inspirere dig til øget D&I!

Tilmeld nyhedsbrev