Inklusion på arbejdspladsen

Diversitet og inklusion – nye perspektiver og værktøjer

Inklusion på arbejdspladsen er ikke altid lige til. Det er der, hvor vi kommer ind i billedet. Måske er I først lige begyndt at tænke over det, eller måske har I allerede taget de første skridt. Uanset hvad, kan vi tilbyde jer rådgivning, værktøjer eller informerende forløb, der er skræddersyet til den enkelte arbejdsplads.

Hvorfor er der brug for det?

Forskning viser at diversitet og inklusion på arbejdspladsen er med til at skabe en bedre trivsel, som fører til færre sygedage. Dette skaber en højere produktion og bedre kvalitet. Sammen med god kommunikation giver det også en højere tilfredshed med ledere samt en en lavere udskiftning blandt de ansatte.

Ledelsesudvikling

Ledelsen er særligt vigtig i udviklingen af en god mangfoldighedskultur. For at skabe udvikling må man starte i ledelsen. Det er nemlig ledelsen, der skal skabe rammerne for de øvrige medarbejdere. Som leder er det vigtigt at have en god kommunikation med de ansatte, og være åben for de forskellige personligheder, som er en del af teamet. Ledelsesstrategien bør, blandt andet, forme sig med de nuværende ansatte i mente – det handler om at skabe inklusion. 

For ledelsen specifikt kan vi med rådgivning, sparring og brainstorming, i et længere forløb,  udarbejde de helt rigtige handlingsplaner til jeres virksomhed eller organisation. Læs mere her.

Målgruppen for ledelsesrådgivning spænder generelt fra store internationale virksomheder, til SMV’er og kommuner samt uddannelsessektoren. Det er dog især relevant for:

  • Bestyrelser og direktioner
  • Offentlige og private virksomheder
  • Foreninger og organisationer og netværksgrupper
  • Mellemledere og topledelse
  • Fagforeninger, A-kasser, jobcentre, skoler, biblioteker og uddannelsesinstitutioner

 

Skræddersyet workshops for hele teamet 

Først og fremmest vil vi hjælpe med at finde ud af virksomhedens eller organisationens nuværende status i forhold til diversitet og inklusion. Dette kan vi hjælpe jer med at måle. Læs hvordan her.

På arbejdspladsen skal der skabes en god inkluderende kultur. Derfor vil denne type workshop fokusere på både ledere og medarbejdere. Dette med FNs Verdensmål og jeres økonomiske bundlinje for øje.

Til workshoppen kommer I tæt på, hvad mangfoldighed og inklusion er, og hvad I, som medarbejdere og ledere, kan få ud af det. I løbet af dagen vil der være øvelser, som kan lære jer at få øje på de bias og præferencer I og jeres arbejdsplads kan have. I vil også blive introduceret til relevant teoretisk viden. Workshoppen har det formål, at I og jeres kollegaer skal gå derfra med gode værktøjer og troen på, at I selv kan gøre en forskel og skabe jer en mere mangfoldig og inkluderende arbejdsplads.

Efter workshoppen vil vi også give jer anbefalinger og idéer til selv at tage initiativer til at skabe og vedligeholde denne nye mangfoldighedskultur.

Denne type workshop er i særlig grad henvendt til:

  • Offentlige og private virksomheder
  • Foreninger og organisationer samt netværksgrupper
  • Bestyrelser og direktioner
  • Medarbejdere, mellemledere og topledelse
  • Fagforeninger, A-kasser, jobcentre, skoler, biblioteker og uddannelsesinstitutioner

 

Kontakt os allerede i dag på tlf. 31 31 13 79 eller info@mangfoldighedsledelse.com for at høre mere

Tilmeld nyhedsbrev