Er du leder?

Og ikke opmærksom på dine ubevidste fordomme? Ja, så kan du hurtigt blive proppen der blokerer for et flow at talentfulde kandidater til dit team. Og det koster dyrt på innovationskontoen i virksomheden.

Alle mennesker har ubevidste fordomme om andre mennesker, også kaldet bias. Det er helt naturligt. Hjernen har det bedst med at sætte verden i kasser. Men kører dine bias på autopilot går du glip af talent til dit team.

Oftest styrer de ubevidste fordomme når virksomheden rekrutterer 

Vi mennesker har det bare bedst med at tiltrække og ansætte typer der minder om os selv på flere parametre. Det kan være kulturel baggrund, personlighedstype, alder og uddannelsesmæssig baggrund. Det giver en umiddelbar tryghed og forudsigelighed, men det resulterer også i en udpræget homogen talentmasse i dit team. Og det er problematisk når vi snakker innovation, udvikling og forretning.

Mangfoldighed øger bundlinien markant

En undersøgelse lavet af ISS sammen med PwC konkluderer, at mangfoldige teams øger bundlinjen med 3,7 % sammenlignet med ikke mangfoldige teams.

Derudover viser undersøgelsen, at mangfoldige virksomheder i gennemsnit tjener 12,6 procentpoint mere end de virksomheder der har mindst mangfoldighed i ledelsen.

Hvordan kommer jeg som leder ud over mine bias?

Her får du tre enkle råd, du som leder kan gøre i dag:

#1 Bliv bevidst om dine umiddelbare bias.

Tag fx denne test fra Havard. Du får hurtigt en idé om hvor du ligger og hvilke typer du ubevidst udelukker fra dit team og derved går glip af talent.

#2 Insister på at rekruttere mangfoldigt

Gå målrettet efter at skabe et mangfoldigt team. Hvad enten det er dig selv der ansætter eller HR.

#3 Nytænk rekruttering – glem referencer og eget netværk

Brug nye kanaler til at rekruttere og tag de analytiske briller på når I skal formulere opslaget. Jeres nuværende formuleringer er et godt vindue til at kigge på jeres virksomhedskultur. Overvej om andre typer kandidater kan se sig selv i jobannoncens beskrivelse.

God arbejdslyst!

Teamet fra Mangfoldighedsledelse

Bliv klogere på ubevidst bias i ledelse og HR samt diversitet og inklusion her her.

Rejsen er en proces, men dig og dit team er godt på vej, når I har fokus på de her tre elementer.

Vil du blive klogere på hvordan de førende virksomheder som Cowi og Dell Technologies arbejder med mangfoldighedsledelse og bias?

Mød dem på på Mangfoldighedskonferencen her

Det er ikke nemt at lykkes med diversitet og inklusion, men det er ikke umuligt. Ønsker I at minimere risikoen ved at få en fagperson henover jeres igangværende eller kommende projekter? Så hold dig ikke tilbage med at hive fat i os. Du kan booke en introduktionssnak med Ahmad Durani her,

Vi glæder os til at møde jer og høre om mere om jeres virksomhed.

Vi brænder for diversitet &  inklusion med øje for forretning

Tilmeld nyhedsbrev